Zeeduivel in botersaus

Overheerlijke zeeduivel met zelfgemaakte botersaus.

Bereidingswijze

  1. Smeer de grilpan in met een beetje Alpro soya Bakken & Braden en gril de stukken zeeduivel.
  2. Stoof de spinazie aan met een beetje look en spek tot al het vocht verdwenen is en voeg er vervolgens de aardappelpuree aan toe.
  3. Warm het water op met de Visfumet en werk dit op met de boter tot een gebonden saus.Voeg de bieslook er op het eind aan toe.
  4. Serveer de vis met de spinaziepuree en de botersaus. Versier met grijze garnalen en een beetje kervel.

Weetje!

De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

© vtm.koken

Wat heeft u nodig?

voor 4 porties

  • 4 zeeduivelfilets van 150 g
  • Verse of diepvriesspinazie
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 120 g boter
  • 500 g aardappelen
  • spekblokjes
  • 1 el visfumet
  • Hollandse garnalen
  • 4 el water
  • Alpro soya bakken en braden
  • Kervel

Nog meer heerlijke recepten?