Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 25 minuten in gezouten water.
Breng een halve liter water aan de kook met 100 ml witte wijn. Draai het vuur lager en pocheer de visfilets 12 tot 15 minuten.
Smelt, voor de saus, 1 el boter in een pannetje en roer er de bloem door. Giet er de rest van de wijn bij en laat even inkoken. Voeg de room en de visbouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Breng op smaak met mosterd, Noilly Prat en een snuifje zout.
Giet de aardappelen af en laat ze even opdrogen. Wentel ze in gesmolten boter, bestrooi met peterselie en wat zout. Verdeel de aardappelen en de vis over warme borden en lepel er wat saus bij.
Tip!
Skrei is vanaf half januari tot eind maart verkrijgbaar. Skrei is dus echt seizoensgebonden. Recepten met Skrei kunt u natuurlijk ook gebruiken voor kabeljauw.