Rijke broccoli met gebakken kabeljauw

Rijke broccoli met gebakken kabeljauw met krieltjes, Grana Padano en pijnboompitten.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg de krieltjes in een ovenschaal, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet de krieltjes in de oven en bak ze in 30 – 35 minuten krokant. Schep halverwege om.
  2. Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 3 – 4 minuten beetgaar. Giet de broccoli af en spoel onder koud water, zodat hij niet doorgaart.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de sjalot fijn, rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in parten.
  4. Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 2 –3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de broccoli toe en roerbak 5 – 7 minuten op hoog vuur. Meng halverwege 1/2 tl citroenrasp per persoon door de broccoli. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw 2 – 4 minuten op het vel en nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.
  6. Serveer de krieltjes met de kabeljauw en de broccoli. Bestrooi de broccoli met de pijnboompitten en de geraspte Grana Padano en knijp een partje citroen uit over de vis.

Tip!

In dit gerecht speelt de groente een glansrijke rol. U kookt de broccoli eerst beetgaar, waarna u hem in boter zacht laat worden met smaakmakers als citroen en Grana Padano. Een lekker stukje kabeljauw en krokante krieltjes uit de oven maken het gerecht helemaal af. Eet smakelijk!

© Hellofresh.nl

Wat heeft u nodig?

voor 2 personen

  • 400 gram krieltjes
  • 400 gram broccoli
  • 10 gram pijnboompitten
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • 2 kabeljauwhaasjes à 175 gram
  • 25 gram geraspte Grana Padano
  • 2 el olijfolie
  • 1 el roomboter
  • peper en zout

Nog meer heerlijke recepten?

Tip van Richard

Haringtartaar