Gebakken tarbot met zeekraal pesto

Tarbot bakken is heel gemakkelijk en we serveren hem met een heerlijke huisgemaakte zeekraal pesto.

Bereidingswijze

  1. Pak uw keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de pesto erin. Draai een aantal keer en voeg dan de olijfolie toe. Draai tot u een mooi gemixte pesto hebt. Let op met zout, zeekraal is zout van zichzelf! Doe de pesto in een kommetje en bewaar tot gebruik.
  2. Stoom of kook de bimi in 18 tot 20 minuutjes gaar.
  3. In een koekenpan bakt u de gekookte krieltjes met wat peper en zout tot ze een mooi goudgeel jasje hebben.
  4. Bestrooi de tarbot met zout en peper.
  5. In een koekenpan smelt u de boter en giet daar de olijfolie bij. Bak op middelhoog vuur de tarbot eerst voor 4 minuutjes op zijn velletje, daarna nog eventjes op de andere kant.
  6. Schep de aardappeltjes op de borden en leg de tarbot daarop. Serveer met de bimi en zeekraal pesto.
  7. Eetsmakelijk!

Dit moet u weten!

Deze heerlijke vis wordt het hele jaar aangevoerd, maar de topperiodes zijn herfst en winter. Dan zijn z’n smaak en textuur op hun allerbest. De vraag naar tarbotfilet is hoog en dus is hij iets duurder, maar tarbot is zijn prijs dubbel en dik waard.

© heerlijkehappen.nl

Wat heeft u nodig?

voor 4 porties

  • 4 tarbots filets
  • 400 g bimi (asperge broccoli)
  • 300 g krieltjes (voorgekookt)
  • 50 ml olijfolie
  • 2 el roomboter
  • peper / zout

Voor de zeekraal pesto

  • 75 g zeekraal
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes verse dille
  • 50 ml olijfolie
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 4 el pijnboompitjes
  • zwarte peper

Nog meer heerlijke recepten?