Een licht en luchtig vispakketje dat zeker verrast!
Bereidingswijze
Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en
pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook
het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees
open en verwijder het darmkanaaltje.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de langoustineschalen en scharen
(zonder de koppen) met de rode peper en knoflook erdoor. Bak de schalen 2-3 minuten.
Schenk de fond bij de schalen in de pan en breng alles aan de kook. Laat in 15 minuten
driekwart van het vocht verdampen.
Zeef het resterende vocht boven een andere pan en roer de room met wat zout en
versgemalen peper erdoor. Laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een romige saus.
Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten
beetgaar.
Verwarm 2 el olijfolie in een wok en roerbak de stukken bosui en langoustines 2-3 minuten
tot de langoustines roze kleuren. Schep de zeekraal erdoor en bak alles nog 1 minuut.
Giet de pappardelle af en roer de pasta en de saus door het langoustinemengsel. Serveer
de pasta in warme diepe borden.
Dit recept is heerlijk met een venkelsalade. Eet smakelijk!