Maaltijdsalade met makreel

Makreel is rijk aan omega 3-vetzuren, welke passen in een gezond voedingspatroon

Bereidingswijze

  1. Klop een dressing van de azijn, walnootolie, mosterd en wat zout en versgemalen peper.
  2. Rasp de biet met een grove rasp in flinterdunne (julienne)reepjes en meng ze met 2 eetlepels dressing en 1 eetlepel bieslook. Schaaf de venkelknol in flinterdunne plakjes en meng ze met 2 eetlepels dressing en het fijngehakte venkelgroen.
  3. Verwijder vel, kop en staart van de makreel en neem het visvlees van de graat.
  4. Leg de sla in diepe borden en verdeel de venkel, biet en komkommer erover. Leg de makreel op de salade en druppel de rest van de dressing erover. Strooi de kappertjes en bieslook erover. Lekker met grof volkoren vloerbrood.

Tip!

Rauwe bietjes zijn heerlijk knapperig in een salade. U kunt natuurlijk ook uitgaan van gekookte biet of bietjes uit pot.

Voedingswaarden (per 100 g): Energie 258 kcal, Vetten 20.70 g, Eiwitten 18.00 g

Wat heeft u nodig?

  • 500 g makreelfilet
  • 1½ eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 4-5 eetlepels walnootolie of olijfolie
  • 1 (rauwe) rode biet van 300 g, geschild
  • 2 el bieslook, fijngeknipt
  • 1 venkelknol
  • 1 krop sla gewassen
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 2 el kappertjes

Nog meer heerlijke recepten?