Geroosterde wijting

Met courgette en zelfgemaakte knoflooksaus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Leg de courgetteplakjes op een bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  3. Rooster de courgettes in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Snijd de bovenkant van de knoflookbollen een kapje af. Zet de bollen naast elkaar in een klein ovenschaaltje, strooi de tijm erover en besprenkel er 2 el olijfolie over.
  5. Rooster de bollen knoflook in de oven voor 15-20 minuten totdat de teentjes zacht zijn.
  6. Laat de knoflook afkoelen en schep met een kleine lepel de gare teentjes en doe ze in een steelpan. Schenk de melk erbij en pureer alles met een staafmixer tot een fijne saus. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  7. Leg de wijting in een ovenvaste schaal en besprenkel met zout, peper en chilipoeder. Rooster de wijting in de oven gedurende 6-8 minuten tot ze gaar zijn en de huid goudbruin is.
  8. Verwarm de knoflooksaus al roerende. Schep de courgettelinten op warme borden en leg de wijting erop. Schep er wat knoflooksaus over en geef de rest er apart bij.

Dit moet u weten!
Wijting is een zeer voedzame vis die rijk is aan proteïnen, omega-3-vetzuren, vitamines en mineralen.

© okokorecepten.nl

Wat heeft u nodig?

Voor 4 porties

  • 4 stuks wijting
  • 2 courgettes
  • 2 bolen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 150 ml melk
  • 15 g roomboter
  • ½ el gedroogde tijm
  • Zout en peper
  • 2 tl chilipoeder

Nog meer heerlijke recepten?