Zalm met prei en kappertjes in krokant filodeeg

Een licht en luchtig vispakketje dat zeker verrast!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en snijd de prei in dunne ringen.
  2. Smelt de boter in een koekenpan. Giet ¾ van de gesmolten boter in een kommetje en zet apart. Roerbak de prei in de overgebleven boter in de pan gedurende 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kappertjes en dragon toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel het preimengsel in 8 porties. Leg een vel filodeeg op het werkblad. Bestrijk het deeg licht met de gesmolten boter uit het kommetje. Strooi er wat peper en zout over en leg vervolgens een tweede vel deeg erop.
  4. Plaats een portie van het preimengsel onderaan het deeg, in het midden, en leg er een stuk zalmfilet op. Voeg nog een portie preimengsel toe. Rol het deeg met de zalm en prei losjes eenmaal om. Bestrijk de bovenkant met boter. Vouw vervolgens de zijkanten van het deeg naar binnen en rol het deegpakketje verder losjes op.
  5. Herhaal dit proces nog 3 keer totdat je in totaal 4 pakketjes hebt. Plaats ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant nogmaals met een beetje gesmolten boter.
  6. Bak de zalmpakketjes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer direct.

Geniet van dit heerlijke gerecht van zalm met prei en kappertjes in krokant filodeeg!

Smakelijk eten!

© visrecepten.nl

Wat heeft u nodig?

Voor 4 personen

  • 4 stukken à 150 g zalmfilet
  • 2 takjes verse fijngehakte of 2 tl gedroogde dragon
  • 8 vellen filodeeg, koelvers
  • 75 à 100 g boter
  • 2 dunne preien
  • 2 el kappertjes
  • Zout en peper